OSF3.jpg

Οδηγίες Συντήρησης Κουφωμάτων

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα των συστημάτων αλουμινίου είναι η ανθεκτικότητα τους στις καιρικές συνθήκες και η αντοχή τους στο χρόνο.

Για να διασφαλίσουμε και να διατηρήσουμε τόσο τη καλή λειτουργία, όσο και την άψογη αισθητική κατά τη διάρκεια του χρόνου σε ένα κούφωμα, είναι απαραίτητο να ακολουθούμε λίγους βασικούς, αλλά και απλούς κανόνες σωστής συντήρησης και καθαρισμού: 

  • Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αλκαλικά υλικά, όπως τσιμέντο, ασβέστης, γύψος και άλλα, τα οποία δε πρέπει να μένουν προσκολλημένα καθόλου επάνω στην επιφάνεια του αλουμινίου.
  • Τα κουφώματα αλουμινίου θα πρέπει να καθαρίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ο καθαρισμός τους πρέπει να γίνεται με μεγαλύτερη συχνότητα και με λεπτομέρεια, όταν βρίσκονται κοντά σε παραθαλάσσιες ή βιομηχανικές περιοχές.
  • Τα υλικά που πρέπει να χρησιμοποιούμε για το καθαρισμό των κουφωμάτων αλουμινίου είναι απλό νερό και προϊόντα καθαρισμού με ουδέτερο pH (5,5 – 8). Η εξωτερική επιφάνεια των κουφωμάτων είναι προτιμότερο να καθαρίζεται κατά προτίμηση ώρες που δε τη χτυπάει ο ήλιος.
  • Στο κάτω μέρος των κουφωμάτων, θα πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή καθαρίζοντας τα κανάλια απορροής των υδάτων, γιατί εκεί συνήθως συσσωρεύεται η σκόνη και οι βρώμες. Κάντε χρήση ηλεκτρικής σκούπας και μετά βρεγμένο πανί για επιπλέον καθαρισμό.
  • Προσοχή να μην αφήνετε τα κουφώματα ανοιχτά κατά τη διάρκεια απουσίας σας από το χώρο και να μη κρεμάτε αντικείμενα επάνω σε ανοιχτά κουφώματα ή σε πόμολα.
  • Τα κινητά μέρη, οι μηχανισμοί και τα ελαστικά θα πρέπει να καθαρίζονται με την ίδια συχνότητα που καθαρίζεται και η επιφάνεια του αλουμινίου. Επιπλέον, θα πρέπει να λιπαίνονται με σπρέι σιλικόνης ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και καλή λειτουργία.
  • Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται 1 φορά το χρόνο ο απαραίτητος έλεγχος και συντήρηση των συστημάτων αλουμινίου, από επαγγελματία αλουμινοκατασκευαστή. Το κόστος συντήρησης είναι μηδαμινό μπρος στη καλή λειτουργεία των κουφωμάτων και την αντοχή τους στο χρόνο.   

ΑΝΟΔΙΩΣΗ

DSC_3865-opt.jpg

Η MUSKITA ασχολείται με την ανοδίωση αλουμινίου από το 1965. Αρκετά έργα εκείνης της εποχής διατηρούν ακόμα και σήμερα το αρχικό τους φινίρισμα, ανέγγιχτα από το χρόνο, απόδειξη της ποιότητας και της εμπειρίας που προσφέρουμε.

Διαθέτουμε και λειτουργούμε ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια ανοδίωσης παγκοσμίως, το οποίο λειτουργεί με μηχανήματα ρομποτικής τεχνολογίας. Τα χρώματα ανοδίωσης προσφέρονται σε 18 φινιρίσματα και έχουν μεταλλική εμφάνιση, προσθέτοντας ένα τόνο πολυτελείας στο χώρο σας.

Η ανοδίωση μας είναι πιστοποιημένη από την QUALANOD από το 1996 και πληρεί τις αυστηρότερες απαιτήσεις ποιότητας.

Οδηγίες Συντήρησης

Αν και η ανοδίωση έχει την υψηλότερη ανθεκτικότητα και χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση, συστήνεται ο ακόλουθος τρόπος καθαρισμού: Ξέπλυμα με νερό και στην συνέχεια με νερό και σαπούνι (π.χ. υγρό πλυσίματος πιάτων) με μαλακό σφουγγάρι. Αφού ξεπλυθεί με νερό, συστήνεται σκούπισμα με στεγνό μαλακό ρούχο.  Συστήνεται επίσης τα προϊόντα καθαρισμού να διαθέτουν pH μεταξύ 5,5 – 8.  Αποφεύγονται καθαριστικά που περιέχουν χλώριο ή καυστικά.  Οικοδομικά υλικά όπως τσιμέντο,  ασβέστης, γύψος, επικολλητικές ταινίες και σελοτέιπ,  πρέπει να απομακρύνονται αμέσως μετά την τοποθέτηση στην οικοδομή.  Υπολείμματα σιλικόνης απομακρύνονται με βαμβάκι και μπλε οινόπνευμα.  Σε βιομηχανικές και παραθαλάσσιες περιοχές ο καθαρισμός πρέπει να είναι πιο συχνός.

ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΗ ΒΑΦΗ

Peninsula-Beach-opt.jpg

H MUSKITA, με τρεις οριζόντιες και μια υπερσύγχρονη κάθετη μονάδα είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες ηλεκτροστατικής βαφής στην Ευρώπη.

Έχοντας πάντοτε ως στόχο την υψηλότερη ποιότητα, θέτουμε τις πιο αυστηρές και ενδεδειγμένες προδιαγραφές. Το τελικό προϊόν είναι άριστης αισθητικής και μεγάλης αντοχής στο χρόνο ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό μας πελάτη. Διαθέτουμε μια ευρεία γκάμα 32 βασικών χρωμάτων ηλεκτροστατικής βαφής και οποιοδήποτε RAL ή ειδικό χρώμα κατά παραγγελία, σε άμεση διαθεσιμότητα.

Η ποιότητα μας εξασφαλίζεται με την πιστοποίηση QUALICOAT από το 1985 για μέγιστη ανθεκτικότητα και διάρκεια στο χρόνο.

Οδηγίες Συντήρησης

Ο τακτικός καθαρισμός θα διατηρήσει τη βαφή σε ικανοποιητική κατάσταση μακροχρόνια.  Επικαθίσεις σκόνης ή άλλων ρύπων πρέπει να απομακρύνονται με νερό και ελαφρύ απορρυπαντικό του οποίου το pH να είναι 5,5 – 8.  Αρκεί ένα βρεγμένο μαλακό σφουγγάρι, ουδέτερο σαπούνι και μετά ξέπλυμα με νερό και στέγνωμα με μαλακό πανί.  Αποφεύγεται σκληρό σφουγγάρι, σύρμα και διαλυτικά καθαρισμού. Οικοδομικά υλικά όπως τσιμέντο,  ασβέστης, γύψος, επικολλημένες ταινίες, σελοτέιπ,  πρέπει να απομακρύνονται αμέσως μετά την τοποθέτηση στην οικοδομή.  Υπολείμματα σιλικόνης απομακρύνονται με βαμβάκι και μπλε οινόπνευμα.  Σε βιομηχανικές και παραθαλάσσιες περιοχές ο καθαρισμός πρέπει να είναι πιο συχνός.

ΧΡΩΜΑΤΑ ΞΥΛΟΥ

00  9575 copy.jpg

Το αλουμίνιο με φινίρισμα ξύλου δεν ξεχωρίζει από το πραγματικό ξύλο οπτικά, παρά μόνο με την αφή. Συνδυάζει άψογα τη ζεστασιά του ξύλου με όλα τα προτερήματα του αλουμινίου.

Η ποιότητα μας εξασφαλίζεται από την QUALIDECO και όλα τα φινιρίσματα μας παράγονται με «superdurable» βαφές για μέγιστη ανθεκτικότητα και διάρκεια στο χρόνο.

Οδηγίες Συντήρησης

Ο τακτικός καθαρισμός θα διατηρήσει τη βαφή σε ικανοποιητική κατάσταση μακροχρόνια.  Επικαθίσεις σκόνης ή άλλων ρύπων πρέπει να απομακρύνονται με νερό και ελαφρύ απορρυπαντικό του οποίου το pH να είναι 5,5 – 8.  Αρκεί ένα βρεγμένο μαλακό σφουγγάρι, ουδέτερο σαπούνι και μετά ξέπλυμα με νερό και στέγνωμα με μαλακό πανί.  Αποφεύγεται σκληρό σφουγγάρι, σύρμα και διαλυτικά καθαρισμού. Οικοδομικά υλικά όπως τσιμέντο,  ασβέστης, γύψος, επικολλημένες ταινίες, σελοτέιπ,  πρέπει να απομακρύνονται αμέσως μετά την τοποθέτηση στην οικοδομή.  Σε βιομηχανικές και παραθαλάσσιες περιοχές ο καθαρισμός πρέπει να είναι πιο συχνός.